کد خبر 1197266
تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۶
سند همکاری

یک رسانه غربی در تحلیل خود از امضای سند همکاری جامع ایران و چین می نویسد که این سند برنامه های دولت جدید آمریکا را به چالش می کشد.

به گزارش مشرق، بلومبرگ در تحلیل خود در این رابطه می نویسد: ایران و چین سند جامعی را با هدف ترسیم برنامه روابط اقتصادی، سیاسی و تجاری آنها در ۲۵ سال آینده امضا کردند. پکن قصد دارد همزمان با خرید نفت از جمهوری اسلامی ایران، در این کشور سرمایه گذاری کند و بیش از پیش روابط خود با آمریکا را تحت فشار قرار دهد. روابط آمریکا و چین تاکنون به دلیل واردات مخفیانه نفت خام از ایران تخریب شده است.

بلومبرگ می نویسد: سند همکاری جامع راهبردی ایران و چین که روز شنبه در تهران به امضای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و یانگ یی همتای چینی او رسید، از سال ۲۰۱۶ در دست بررسی بود. در این سال شی جین پینگ به عنوان اولین رهبر چین بعد از یک دهه از پایتخت ایران دیدار کرد.

بلومبرگ: چین تحت تاثیر آینده بهای ارزانتر تاکنون واردات نفت خام خود از ایران را به حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش داده است و با این اقدام اهرم فشار آمریکا را همزمان با آمادگی این کشور برای وارد شدن در مذاکرات مسکوت مانده با تهران برای احیای توافق هسته ای ایران تضعیف کرده است

تازه ترین ائتلاف بین پکن و تهران چالشی برای دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا محسوب می شود به ویژه اینکه وی تلاش می کند در مقابل چین ائتلاف تشکیل دهد و آنتونی بلینکن وزیر خارجه او این کشور را «بزرگترین آزمون ژئوپلتیکی» جهان توصیف کرده است.

ارتقای روابط راهبردی دوجانبه  با سند همکاری ایران و چین

بلومبرگ به نقل از سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نوشت: این سند می تواند روابط راهبردی دوجانبه را به سطح جدیدی ارتقا دهد.

این سند بر تقویت همکاری بخش خصوصی و نقش ایران در برنامه سرمایه گذاری و زیرساختارهای چین و طرح راه ابریشم جدید (یک کمربند یک راه) متمرکز است.

پیش نویس این سند که سال گذشته در رسانه ها منتشر شد طرح هایی را برای تأمین بلند مدت نفت خام ایران به چین و همچنین سرمایه گذاری در زیرساخت های نفت، گاز، پتروشیمی، تجدیدپذیر و انرژی هسته ای را نشان می داد.

دولت بایدن از مذاکره با ایران استقبال می کند

این رسانه در بخشی از گزارش خود آورده است: دولت بایدن نشان داده که از وارد شدن در مذاکره با ایران استقبال می کند. اما دو طرف هنوز برای دیدار با یکدیگر توافق نکرده اند. ایران قبل از اعمال دوباره تحریم های آمریکا علیه این کشور حدود ۲.۵ میلیون بشکه نفت در روز صادر می کرد.

روابط نزدیک تر ایران با چین می تواند اقتصاد این کشور را در مقابل تاثیر تحریم های آمریکا تقویت و پیامی روشن به کاخ سفید درباره مقاصد تهران ارسال کند.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • روزبه IR ۲۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۸
    4 1
    رهبری هم دقیق اشاره کردن که نه جنگ میشود نه مذاکره میکنیم، شخصی که به تاریخ و وقایع تاریخی اشرافیت داشته باشه میتونه پیش بینی دقیق از آینده داشته باشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس